Prof. Dr. Tufan Adıgüzel
Direktör

Doktora: Educational Psychology (Specialized in Educational Technology), Texas A&M University

Yüksek Lisans: Ortaöğretim Matematik Eğitimi, Boğaziçi Üniversitesi (2001)

Lisans: Ortaöğretim Matematik Eğitimi (İng), Marmara Üniversitesi (1999)

Araştırma Alanları: Öğretim Tasarımı, bilgisayar/programlama eğitimi, uzaktan eğitim, matematik ve özel eğitim alanlarında teknolojik dönüşüm

Dr. Adıgüzel, lisans eğitimini 1999 yılında Marmara Üniversitesi Matematik Eğitimi üzerine, Yüksek Lisansını da aynı alanda 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesinde tamamlamıştır. Dr. Adıgüzel, Doktora eğitimini 2008 yılında Texas A&M Üniversitesinin Eğitim Psikolojisi ve Teknolojisi alanında bitirerek 2009 yılında Türkiye’ye dönüş yapmış, 2012’de Doçent ve 2018’de Profesör olmuştur.

Dr. Adıgüzel, 1996 yılında, özel bir şirkette Multimedya Yazılım ve Program Geliştiricisi olarak çalışma hayatına başlayıp, 1999-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesinde önce Araştırma Görevlisi ardından Öğretim Görevlisi olarak çalışarak akademik hayata atılmıştır. 2002-2009 yılları arasında Texas A&M Üniversitesinde Web Yöneticisi, Veritabanı Yöneticisi ve Özel Eğitim Teknolojisi ile ilgili projede araştırmacı olarak görev yapan Dr. Adıgüzel, daha sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde 2020 yılına kadar öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bu süreçlerde, birçok merkezin ve lisansüstü programların kurucu koordinatörlüğü ve dekan yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2020 akademik yılı başında Sektörel Eğitim bölümünde öğretim üyesi ve Öğrenme ve Öğretme Ofisi kurucu direktörü olarak Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Dr. Adıgüzel aynı zamanda 2020 yılında hayata geçirdiği STEM eğitimi üzerine AR ve VR ile zenginleştirilmiş içeriklerin geliştirildiği ve danışmanlıkların verildiği kendi start-up şirketi (STEMXR) bulunmaktadır.

Şimdiye kadar 30’dan fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisine danışmanlık yapmış olan Dr. Adıgüzel’in Bilgisayar Eğitimi, Fen, Matematik ve Özel Eğitim alanlarında teknoloji ile tasarım, geliştirme ve dönüşüm üzerine Ulusal ve Uluslararası birçok proje, makale, bildiri ve kitap çalışması vardır. Dr. Adıgüzel, 2019’dan beri, Contemporary Educational Technology adlı derginin üç baş-editöründen (Editor-in-Chief) birisidir. Aynı zamanda, the Online Journal of Communication and Media Technologies (OJCMT) dergisinin de editörüdür.