Mert Şıdım
Öğrenme Yönetim Sistemleri Teknik Yöneticisi

Yüksek Lisans: Yönetim Bilişim Sistemleri, Ahmet Yesevi Üniversitesi (2021)

Lisans: Uluslararası İlişkiler, Anadolu Üniversitesi (2020)

Ön Lisans: Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Sakarya Üniversitesi (2007)

2002 yılında bilgisayar donanım teknisyeni olarak çalışma hayatına başlamıştır. Bilgisayar donanım teknisyeni olarak kısa süreli çalışmalarının ardından kendi girişimi olan firmasıyla bilgisayar yazılımları çalışmalarına başlamıştır. Pek çok yazılım firması, reklam ajansı ve devlet kurumlarında yazılım uzmanı, danışman olarak çalışmalar yürütmüştür. Kadıköy Belediyesinde akıllı kent çalışmaları kapsamında pek çok sistemin kurulumu, geliştirilmesi ve entegrasyonu çalışmalarında yer almıştır. İkinci girişimi olan şirketi ile medya alanında çalışmalarda bulunmuş, kurumsal web portalları, reklam filmleri, müzik prodüksiyonu, fotoğraf ve video prodüksiyonu gibi alanlarda çalışmıştır.

2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Biriminde Prof.Dr. Tufan Adıgüzel ile birlikte çalışmaya başlamış ve eğitim teknolojisi alanında eğitsel yazılımlar, entegrasyonlar, eklentiler geliştirmiştir. Yine Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Biriminde eğitsel amaçlarla kullanılması amaçlanmış bir prodüksiyon stüdyosu kurmuş, pek çok eğitsel video, belgesel, animasyon, müzik, seslendirme ve senaryo üretimi gerçekleştirmiş ulusal ve uluslararası projelerde görevler almıştır. Bir kripto para borsasında Front-End Developer olarak görev almıştır. 2020 yılında StemXR A.Ş. firmasında Chief Technology Officer olarak çalışmış, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile zenginleştirilmiş STEM temelli içeriklerin dijitalleştirilerek yayınlanmasını amaçlayan bir portal tasarımı ve geliştirmesini gerçekleştirmiştir.Tüm bu çalışma hayatına paralel olarak müzik çalışmaları yapmıştır. Yıllarca pek çok ilde canlı performanslar sergilemiştir. Pek çok enstrüman çalabilmek ile birlikte ana enstrümanı elektrik gitardır. 1 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Öğrenme ve Öğretim Teknoloji Sistemleri Yöneticisi olarak Özyeğin Üniversitesi'ne katılmıştır.