Panopto Video İstatistiğine Nasıl Bakarım?

Panopto’da yer alan videolara ait görüntülenme sayısı, videoların kim tarafından görüntülendiği, hangi videonun ne kadar izlendiği gibi temel istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz.

1. İstatistiksel bilgisini incelemek istediğiniz videoyu açın ve çerçeve içine alınmış alana tıklayın.
    panopto_videoist_1

2. Açılan sayfadan videoya ait istatistiksel bilgiye ulaşabilirsiniz.
    panopto_videoist_2

3. Videonun belirli bir zaman aralığına ait istatistiksel bilgisine erişmek için gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.
    panopto_videoist_3

4. Öğrenci bazlı izlenme verilerini indirmek için sayfanın en altındaki “Views and Downloads by Day” “Viewer Engagement” ve “Top Viewers” raporlarını indirebilirsiniz.
    1. Views and Downloads by Day” ve “Viewer Engagement” raporları öğrencinin videoyu ne zaman ve ne kadar süre görüntülediği gibi bilgileri,
    2. Top Viewers” raporu ise videoyu en çok görüntüleyen öğrencileri yukarıdan aşağıya sıralamaktadır. Bu rapor, öğrencinin videoyu ortalama kaç dakika izlediği, videonun yüzde kaçını tamamladığı, video üzerinde not alıp almadığı gibi bilgileri içermektedir.
      panopto_videoist_4