Zoom’da ara oda nasıl kurabilirim?

1. Toplantı başlamadan önce Breakout Room oluşturabilirsiniz. Bunun için Zoom hesabınıza giderek sol menüde yer alan “Meetings” alanına tıklayın. Breakout room oluşturmak istediğiniz toplantının üzerine gelerek “Edit” seçeneğine tıklayın.
    zoom-araoda1

2. Açılan sayfada Meeting options seçeneği altında bulunan “Breakout Room pre-assign” seçeneğini aktif hale getirin. Ardından “Create Rooms” alanına tıklayın.
    zoom-araoda2

3. Breakout Room Assignment başlığı altında odaları oluşturun ve kişileri odalara atayın.
    zoom-araoda3

4. Zoom Meeting’i başlatın ve araç çubuğunda bulunan “Breakout Room” seçeneğine tıklayın.
    zoom-araoda4

5. Otomatik”, “manuel” ve “katılımcıların odaları seçmesine izin ver” seçeneklerinden tercihinize uygun olanı işaretleyip “Create” butonuna tıklayarak kişileri odalara atayın.
    zoom-araoda5

6. Kişileri odalara manuel olarak atıyorsanız, sonraki ekran oda listesini gösterecektir. Her oda için "Assign" alanına tıklayın ve istediğiniz kişileri seçin.
    zoom-araoda6

7. Ardından, bazı ek ayarlar için "Options" seçeneğine tıklayın. “Breakout rooms close automatically after” seçeneği ile ara odalar için bir süre belirleyebilir ve “Countdown after closing breakout room” seçeneği ile siz odaları kapatmadan önce öğrencilere toparlanmaları için zaman tanımak adına bir geri sayım ekleyebilirsiniz.
    zoom-araoda7

8. Düzenlemeleri tamamladığınızda, öğrencileri ara odalara göndermek için "Open All Rooms" butonuna tıklayın. Öğrenciler, ara odalara karar verdiğiniz şekilde yerleştirilecektir. Bir odaya katılmayı kabul etmeleri veya kendi başlarına bir oda seçmeleri istenecektir.
    zoom-araoda8

9. Öğrenciler ara odalardayken onlara mesaj göndermek isterseniz, menüyü açmak için araç çubuğuna tıklayın. Ardından, "Broadcast Message to All" butonuna tıklayarak mesajınızı yazın.
    zoom-araoda9