Geçmiş Dönem Ders İçeriğini Belirli Öğrencilere veya Gruba Nasıl Açabilirim?

1. Öğrencinin erişimine açmak istediğiniz ders içerisinde soldaki menüden, önce “Users”, ardından “Groups” seçeneğine tıklayın.

2. Açılan sayfada “Create group” butonuna tıklayın ve grup oluşturun.

3. Oluşturduğunuz gruba öğrenci eklemek için “Add/remove users” butonuna tıklayın.

4. Açılan pencerenin sağ tarafında bulunan “Potential members” alanından ilgili öğrenciyi seçin ve ardından “Add” butonuna tıklayarak gruba ekleyin. (Kalabalık sınıflar için aşağıdaki “Search” kutucuğuna öğrencinin mail adresini yazarak arama yapabilirsiniz.)

5. Öğrenciyi gruba ekledikten sonra, dersin ana sayfasındaki General kısmından “Edit” butonuna tıklayıp “Edit section” seçeneğine tıklayın.

6. Açılan sayfada “Restrict access” sekmesini açın ve “Add restriction” butonuna tıklayın.

7. Açılan mini penceredeki “Group” butonuna tıklayın.

8. Oluşturduğunuz grubu seçin.

9. Save changes” butonuna tıklayarak kaydedin.

10. Dersinizi görünür hale getirmek için dersin LMS sayfası içerisindeki sol menüden “Edit Settings” alanına tıklayın.

11. Açılan sayfada “Course visibility” değerini “Show” olarak değiştirin.

12. Ardından sayfanın aşağısında bulunan “Save and display” butonuna tıklayarak kaydedin.